Telecentar provodi istraživanje o računalnom programiranju, kao jednoj od novih ključnih kompetencija 21. stoljeća.


Pozivamo Vas na sudjelovanje u istraživanju ispunjavanjem online ankete. Rezultati istraživanja će se koristiti u pripremi projekata razvoja i provedbe novih obrazovnih programa za djecu i mlade.Telecentar je nacionalni koordinator panpeuropske kampanje Get Online Week.

 

     

Pratite nas preko društvenih medija.
Telecentar je korisnik financijske podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.


Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva


Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva je tijekom 2009. godine financirala medijski projekt Perimetar.

2012. godine Nacionalna zaklada je sufinancirala odlazak predstavnika Telecentra na Telecentre-Europe samit u Varšavi.
2013. godine Nacionalna zaklada je sufinancirala odlazak predstavnika Telecentra na Media and Learning konferenciju u Bruxellesu.
2015. godine Nacionalna zaklada financira projekt Digitalna agenda za kreativnu Hrvatsku.
Od 2016. godine Telecentar je korisinik institucionalne potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Grad Zagreb


Od 2015. godine Grad Zagreb financira provođenje projekta Digitalna agenda za kreativni Zagreb.

Ured za udruge


Od 2014. godine Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske sufinancira projekteiProfessional i Trans eScouts.

Erasmus+


Od 2014. godine projekt Generation 0101, a od 2015. godine projekti CodeMob i European Youth News Exchange, financirani su u sklopu programa Erasmus+ u području strateških partnerstva za mlade.

EU - Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA)


2012. i 2013. potpisana su tri ugovora s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) u sklopu EU programa za cjeloživotno učenje. 2012. godine potpisan je sporazum o financiranju dva projekta. Telecentre Multimedia Academy je dvogodišnji Grundtvig projekt razvoja medijske pismenosti u obrazovanju odraslih, dok je Unite IT trogodišnji mrežni projekt inovativne upotrebe informacijsko komunikacijskih tehnologija u visokoškolskom obrazovanju, obrazovanju odraslih i strukovnom obrazovanju (ICT - KA3). 2013. godine je potpisan ugovor o financiranju dvogodišnjeg projekta iProfessional u kojem će se raditi na usklađivanju visokoškolskih kurikuluma s potrebama tržišta i to u sektoru digitalnih medija i umjetnosti.

EU – Instrument for Pre-Accession Assistance (IPA)


2012. godine dobiven je ugovor o financiranju iz Instrument for Pre-Accession Assistance (IPA) fonda za razvoj ljudskih potencijala u partnerskom projektu Medijska pismenost za 21. stoljeće. Nositelj projekta Grafička škola u Zagrebu potpisala je ugovor o financiranju sa Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Hrvatski audiovizualni centar


Hrvatski audiovizualni centar je u razdoblju 2009-2010 financirao program Škole multimedije kao dio programa financiranja stručnog usavršavanja u sklopu komplementarnih djelatnosti.

MATRA - KAP


Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske je u razdoblju 2009-2010 financiralo program Perimetar u sklopu MATRA-KAP programa financiranja.

FRESTA


Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Danske je u razdoblju od 2005-2008 godine financiralo regionalni program mreže Telecentara iz jugoistočne Europe.
Telecentar je Koordinacijski centar Nacionalne koalicije za zapošljavanje u digitalnoj industriji pod nazivom Digitalna agenda za kreativnu Hrvatsku.
Telecentar je suosnivač i član europske mreže telecentara Telecentre Europe.
Telecentar je član Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija